|
O rysowaniu.
Forum, gdzie wyrażamy swoje opinie o kredkach, farbach itp. Radzimy sobie nawzajem itd. Zapraszam
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Ołówkowa
|
Bazgrołkowo by Ołówkowa |
|
No to w końcu zakładam moje bazgrołkowo
Rysuję głównie ołówkiem, różnymi twardościami. Ołówkami najfajniej mi się rysuje, planuje się pobawić niedługo tez węglem.
W związku z tym, że mam mało cierpliwości do rysunków większość jest niedokończona Zapraszam do oglądania, krytykowania i radzenia.
No to żeby było chronologicznie i żeby uwidocznić rozwój rysunkowy ( ) wstawiam od najstarszych które mam czyli sprzed dwóch lat. Koniki z początku 2009 roku.
Rysunki trochę zniszczone ale co trzeba to widać. Głównie tzw płaskie oczy straszenie szpecą:
Dalej mamy jamnika, nie pamiętam z którego roku.. bodajże początek 2010. nadal płaskie oczy i kiepska faktura sierści...
Potem było wielkie uczenie się rysowania oczu.. wszędzie je rysowałam a moje zeszyty do szkoły były całe w .. oczach
Tu kawałek prób z oczami:
Potem był weimar i szczenior ONka. Mam tylko nieudanego i niedokończonego weimara bo ONka... spaliłam
Bodajże też pierwsza połowa 2010 roku. Sypnęły się proporcje, głowa za płaska.
No i powrót do rysowania czyli druga połowa 2010 roku i próby z whippetami. Pręgowana sierśc jak na razie skutecznie mnie odstrasza od kontynuowania tego bazgrołka:
Potem pojawił się Kopcik. Mój ulubieniec ze schroniska. Dokładnie 8.11 2010 rok.
W tym samym czasie rysowałam schroniskowego Alfisia, molosa i schroniskowego Parwusia.
kopcik:
molos (nieskończony):
Alfiś:
dwa etapy rysowania Parwusia (rysunek niedokończony):
Dwa dni później czyli 11.11.10 pojawił się akita Master (niedokończony):
Potem z psów przerzuciłam się na koty. Jakieś pół roku temu, powiedzmy, że był to luty 2011 bo jeszcze chodziłam grzecznie do szkoły:
Mój pierwszy koteczek wyszedł tak (niedokończony):
A potem straszenie nieudane próby kolejnych kotków ;p (niedokończone)
Rysiu sprzed jakichś 3msc czyli z kwietnia 2011
No i ostatni, jeszcze niedokończony rysiek, lipiec 2011
Dziękuję za uwagę, więcej grzechów nie pamiętam, obiecuje poprawę 
|
|
| Sro Lip 13, 2011 17:22 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sro Lip 13, 2011 17:22 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Pineska! Ha, już wiem nawet z kim piszę
Piękne, w szczególności te ostatnie.
Oczy... Ja mam w zeszytach miliony ludzkich oczu i nawet raz facet od chemii (malarz amatorsko) jak mnie odpytywał zauważył w zeszycie moje bazgry i dając 5 powiedział, ze to za te oczy hehe
Oj Ty leniu, do szkółki chodzić się nie chce 
|
|
| Sro Lip 13, 2011 19:34 |
|
 |
Ołówkowa
|
|
|
Skąd wiesz, że Pineska, ujawnij się!
Ha, dobra historia z panem od chemii, widac talent się opłacił nawet w innej profesji
Jak to nei chce, jak to, ja do szkółki zawsze jak na skrzydłach.. 
|
|
| Sro Lip 13, 2011 19:57 |
|
 |
Kaja
Średnio zaawansowany
|
|
|
Oj piękne te rysunki, szczególnie psiaki i oczka.Mi cały czas się nie udaje, może jak trochę popatrzę na twoje to coś wyjdzie.
_________________ http://www.psy.pl/myspace---galerie/go:1/art8200.html
Moja galeria, zdjęcia mojego psiaka, rysunki koleżanek i moje bazgroły. |
|
| Sro Lip 13, 2011 20:00 |
|
 |
Nieoryginalna
Administrator

|
|
|
Cudne prace. Mi się nawet początki podobają
Ale ja jestem dziwna, więc to już inny temat...
Jednakże oświadczam iż ostatnia pracka jest najlepsza 
_________________ "Wielu ludzi traktuje Cię jak dziecko, więc musisz zachowywać sie tak jak ono i wyrzucić telewizor przez hotelowe okno." |
|
| Sro Lip 13, 2011 20:09 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
 |
 |
Skąd wiesz, że Pineska, ujawnij się! Razz
|
Weronika6 z dogo Nie wiem czy kojarzysz, dość rzadko tam bywam.
Sandra (dobrze pamiętam ), nie jesteś dziwna, te pierwsze też mi się podobają, tylko te ostatnie bardziej. Albo jest taka możliwość, że obie jesteśmy dziwne 
|
|
| Sro Lip 13, 2011 20:27 |
|
 |
Ołówkowa
|
|
|
Dziękuję, dziękuję No ostatni rysiek mi się tez nawet widzi. Muszę tylko znaleźć motywację, żeby go skończyć..
Weronika hmm coś kojarzę.. Po pracach bym pewnie poznała ;p Ale mówisz, ze koło Starogardu, chodzisz może gdzieś na wolontariat do schroniska? 
|
|
| Sro Lip 13, 2011 20:45 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Niestety nie Za smarkata o rok jestem. Potem to się zobaczy jak rodzice zezwolą. Podejrzewam, że nie, ale w trochę dalszej przyszłości miejmy nadzieję, ze się uda A Ty skąd jesteś? Coś mi się tam kojarzy, że wolontariuszką jesteś, ale pewności nie mam
|
|
| Sro Lip 13, 2011 22:29 |
|
 |
Ołówkowa
|
|
|
Spróbuj w Starogardzie, może Cię przyjmą Chyba, że rodzice się nie zgadzają. Znam dziewczynę stamtąd która ma 12 lat i chodzi
Tak ja jestem w Tczewie I tu też czasami, za zgodą kierowniczki przyjmują młodsze wolontariuszki ale tylko do opieki nad kociakami i szczeniętami
Wolontariat fajna sprawa
Żeby nie było off topicowo tworzę nowe 'dzieło' Tym razem piesiasty- cocker amerykański. A teraz lecę odwiedzic inne galerie
EDIT:
szkic początkowy spanielka. Lubię sobie zeskanować szkic- wtedy dostrzegam duużo błędów, których nie mogę jakoś zauważyć na papierze. Tu rzuciła mi się w oczy głównie prawa strona, zaznaczyłam czerwoną kreską w programie graficznym co mi się nie podoba czyli za ostry czubek głowy, za wielki prawy fafelek i ogólnie płaska prawa strona wokół oka.. Zobaczymy co dalej z tego wyjdzie.. tym bardziej, ze dysponuję ołówkami tylko H, HB i 5B... Reszta została u babci, zapomniałam ich zabrać Wielkim wyzwaniem będą uszy, nie lubię rysować długich, falowanych włosów ;P
W rzeczywistości kartka nie jest siwa ale musiałam obniżyć kontrast skanera bo inaczej nic nie było widac ze szkicu
EDIT II: Spanielek się tworzy. I tak jak mówiłam- na papierze proporcje wydawały się ok, na monitorze widze już błędy.. Pierwsza wersja normalna, druga z zaznaczonymi błędami czyli za szeroki pyszczek z prawej, wa bardzo wklęśnięta prawa strona prawego oka, za ciemne podgardle i jakieś dziwne zamazanie na lewym oczku. Ma ktoś może jakieś sugestie jeszcze, co poprawic?

|
|
| Czw Lip 14, 2011 09:38 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Piękny spanielek, ja nie widzę innych błędów.
A z tym wolontariatem, to ja bym spróbowała, ale z dojazdami trochę krucho by było. Może w LO rodzice się zgodzą, wtedy w STG będę codziennie. U nas też jest schron podobno, ale to jest jakieś widmo, jest ale nie ma. No dobra koniec offa 
|
|
| Czw Lip 14, 2011 17:37 |
|
 |
Kaja
Średnio zaawansowany
|
|
| Czw Lip 14, 2011 19:19 |
|
 |
Nieoryginalna
Administrator

|
|
|
Ja nie mogę... jakie szczegóły czerwonym zaznaczyłaś
Zanim je zobaczyłam to w rysunku tylko jeden błąd wyłapałam - a mianowicie ten na kufie psa.
_________________ "Wielu ludzi traktuje Cię jak dziecko, więc musisz zachowywać sie tak jak ono i wyrzucić telewizor przez hotelowe okno." |
|
| Sob Lip 16, 2011 22:03 |
|
 |
Ołówkowa
|
|
|
 |
 |
Piękny spanielek, ja nie widzę innych błędów.
A z tym wolontariatem, to ja bym spróbowała, ale z dojazdami trochę krucho by było. Może w LO rodzice się zgodzą, wtedy w STG będę codziennie. U nas też jest schron podobno, ale to jest jakieś widmo, jest ale nie ma. No dobra koniec offa Laughing |
Dziękuję
Mi tam off nie przeszkadza, chyba, ze się modzi czepią...
 |
 |
Oj cudny spanielek, ja dziś próbowałam coś namazać, ale nic nie wyszło, ale przynajmniej pociwiczyłam:). |
trening czyni mistrza!
 |
 |
Ja nie mogę... jakie szczegóły czerwonym zaznaczyłaś
Zanim je zobaczyłam to w rysunku tylko jeden błąd wyłapałam - a mianowicie ten na kufie psa. |
No ja sie bardzo szczegółów czepiam
Spanielek sobie leży i czeka na łaskawośc moją, znalazłam zaginiony ołowek 2B więc mogę konczyc. Ale to później, na razie po wczorajszym imprezowaniu nie mam do tego głowy
Znalazłam jeszcze pana lwa, rysowany na lekcjach polskiego bodajże. Jakieś pół roku albo i więcej, temu
tez niedokończony bo koleżanka mi marudziła, żebym go jej dała. No i dostała taki niedokończony..
[/quote]
|
|
| Nie Lip 17, 2011 17:23 |
|
 |
Kaja
Średnio zaawansowany
|
|
| Nie Lip 17, 2011 18:04 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Cudo lew.
Kaja, ja mam podobnie, chociaż u mnie to kwiaty, oczy i ślimaki 
Ostatnio zmieniony przez Arruffato dnia Pon Wrz 12, 2011 18:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Pon Lip 18, 2011 12:56 |
|
 |
Reklama
|
|
| Pon Lip 18, 2011 12:56 |
|
 |
|
|