|
O rysowaniu.
Forum, gdzie wyrażamy swoje opinie o kredkach, farbach itp. Radzimy sobie nawzajem itd. Zapraszam
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Tak, suche pastele. Mi wielu znajomych mówi, ze ja mam mało cierpliwości, ale z rysunkiem jest inaczej, wkurzam się, ale dokończę, bo tak. Dziś w nocy nie mogłam spać i naszło mnie na rysowanie długopisem portretu z pamięci i tak wyszło, że niechcący zrobiłam dziewczynie wąsy, więc rysunek do wyrzucenia, a mimo to leży.
Ten rysunek był na konkurs. Koszmarnie nie chciało mi się go robić, ale wymęczyłam i mam wyróżnienie. Podobnie z jeszcze jednym.
A co mi tam, wrzucę jelonka nowiuśkimi, urodzinowymi pastelami od rodziców. Nareszcie mogę szaleć z kolorami, bo wcześniej z zestawem 12 kolorków to mało dało się zdziałać.
http://digart.img.digart.pl/data/img/vol5/12/38/miniaturki400/6485500.jpg
|
|
| Pon Lip 04, 2011 20:21 |
|
 |
Reklama
|
|
| Pon Lip 04, 2011 20:21 |
|
 |
Kaja
Średnio zaawansowany
|
|
|
Cudny jelonek:), ja raczej wolę same szarości rysować, bo jestem za leniwa,aby szukać kolorów itp.Ja mam dużo rysunków z czasów jak miałam 10-12 lat, a teraz się rozleniwiłam i mam mało.
I gratuluję wygranej w konkursie.Ja niedawno przeszłam do drugiego etapu(każdy kto dał to przechodził, miałam koszmarną pracę, której nie chciałam dawać, ale jednak poszła, ale jakaby nie była przechodziła każda) i w nagrodę miałam wyjazd do centrumsportów ekstremalnych(rower i kładka na wysokości 30m. tyrolka itp:)), ale było fajnie.
_________________ http://www.psy.pl/myspace---galerie/go:1/art8200.html
Moja galeria, zdjęcia mojego psiaka, rysunki koleżanek i moje bazgroły. |
|
| Pon Lip 04, 2011 20:35 |
|
 |
Nieoryginalna
Administrator

|
|
|
Wow... Ja na rzadne konkursy prac nie daję. Może dlatego, że są takie brzydkie, a po drugie gościu od plastyki nigdy nie informuje -.-
Ja bym chciała pastele suche, lecz niestety dalej ich nie mam.
Jak się wkurzę to wkońcu se kupię, a co!
A jelonek... Uważam, że jest świetny
Ładne żywe kolorki, w sierści też można pare odcieni wyłapać
Troszkę ta sierść zbyt ''przyległa'', ale tak to wszystko w porządku ;]
_________________ "Wielu ludzi traktuje Cię jak dziecko, więc musisz zachowywać sie tak jak ono i wyrzucić telewizor przez hotelowe okno." |
|
| Nie Lip 10, 2011 22:23 |
|
 |
Ołówkowa
|
|
|
Suche pastele? Jak się takim czymś rysuje? Może kiedyś spróbuję.. Albo boję się eksperymentować z kolorami
Bardzo ładne prace, masz talent! Czekam na kolejne ! 
|
|
| Czw Lip 14, 2011 09:45 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Dziękuję
A rysuje się całkiem prosto. Sama nawet do końca nie wiem jak. Trochę trzeba uważać, bo mocno brudzą i się rozcierają, ale twarde nawet nie aż tak bardzo. Z kolorami, to głównie gapię się na zdjęcie i próbuję wyłapać jakie odcienie by pasowały, albo mała improwizacja. Ale wolę ołówki, jakoś łatwiej mi się nimi bazgrze.
koń długopisowy, A5, oczy takie jakieś płaskie na podstawie jakiejś pocztówki, z której już kilka razy rysowałam
kolejny koń, jak widać ołówek, wielkość 16cm x 24cm, poprawiłam go potem jeszcze trochę, ale już mi się nie chciało robić kolejnego zdjęcia, na podstawie fotki znalezionej w google
kicia, na podstawie zdjęcia wolontariuszek z katowickiego schroniska, Korciaczek. http://mrumigawki.strefa.pl/niekochanezima/czarnyyy.jpg Nie wiem nawet jaki to kot, wątek niekochanych na miau przeczytałam od 16 części (jest 17), a nadal większości kotów imion nie znam. Czarna kartka, biała i czarna pastela, a format coś pomiędzy A4 i B4
takiego ludzia popełniłam format A4, ołówki i zdjęcie mojej facjaty Mi się wydaje, że nie podobne. No i jakieś takie przesłodzone...
i jeszcze jeden koń, to samo zdjęcie co ten długopisowy, tylko przy długopisowym coś mi nie wyszło przy ganaszu i musiałam zrobić ciemnego, żeby nie było widać. węgiel, A5
panda na podstawie fotografii z encyklopedii, węgiel, format A5
Ale was dzisiaj zasypałam 
|
|
| Czw Lip 14, 2011 19:04 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Pastele olejne + olej lniany, format B4
Malowałam patrząc na swoją gitarkę.
|
|
| Pią Lip 15, 2011 12:45 |
|
 |
kocielkowa
Administrator

|
|
|
Świetne rysunki. Kot cudniasty
To teraz mi zdradź jak machać ołówkiem żeby wyszedł ten drugi konik 
| Pią Lip 15, 2011 13:32 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Oj, tu będzie problem, bo ja sama do końca nie wiem jak mam to opisać.
Cieniowałam go na całości ołówkiem 8B, grzywę też, ale jaśniejsze miejsca chyba 2B. Gwiazdkę zostawiłam prawe nietkniętą, odrobinkę praktycznie nie widocznych cieni od ciemniejszej strony konia ołówkiem H3. Oko to zasługa ołówka 8B i gumki chlebowej. Cieniowałam czubkiem, nie bokiem. Najpierw pościerałam go trochę na oku, grzywie i najciemniejszych miejscach, bo wtedy jakoś tak mniej kreski są widoczne, a robi się jakby sierść. No i może to też kartka ma coś w sobie. Ołówkiem bazgrze zazwyczaj po kartkach od bloku technicznego. Najczęściej trafiają się gładkie, ale raz miałam taki lekko chropowaty i jakby jaśniutko kremowy. Na nim rysowałam np. trzeciego konika.
|
|
| Pią Lip 15, 2011 13:57 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Suche pastele twarde na czarnym brystolu, format bliski A4.
Chyba już jako tako wiem jak się używa tych pasteli Tak z grubsza przynajmniej.
|
|
| Wto Lip 26, 2011 13:15 |
|
 |
Arruffato
Średnio zaawansowany

|
|
|
Taki konik, przy którym odrobinkę mnie poniosło i napaćkałam trochę granatowym, niebieskim i fioletowym, ale cóż, podoba mi się. ;D
Wiem, zdjęcie kiepskie.
|
|
| Pią Sie 05, 2011 12:07 |
|
 |
wipcream
Mądrość
|
|
|
| Pon Sie 15, 2022 14:12 |